Saturday, 17 September 2011

Kecewa?

Secara jujurnya, yes! Teramat sangat. Hati siapa tak meruntun, kawan sana kawin, kawan sini kawin, kawan sana mengandung, kawan sini dah beranak dah? And still, I keep praying for the time to come, to materialize in front of me. Yet, another test. Dan akhirnya, menarik nafas panjang dan beristighfar.

It hurts a lot. And I keep crying, dan termanggu bila ada yang bertanya. I don't know which is the worst, those yang keep asking or those who still think I am a secondary school's student. I think, both.

Another lonely night. Staying late, buat assignment. Dah jadi macam rutin. Bosan. Rumah, atau hostel, assignment tetap assignment. Tak ada beza. That is why aku dah muak jadi 'pelajar formal'.

In sense of freedom, yearssss before are the best. But in sense of peacefulness, today is better. Orang yang jenis berdikari pun boleh jadi tak reti nak buat apa pun, tunggu kena suap saja. What life? Ahhhh.. lupa! Kami sekarang masih lagi 'budak sekolah'.

Okay, sudah-sudahlah nak mengomel. Kerja takkan siap kalau membebel pun. Another two years and a quarter. And I will leave for good!

Monday, 12 September 2011

Badly Want To Write

I was doing my assignments, dan dah siap satu. Hehe (^_^)

And I was looking at my closet, terasa seperti sesak teramat. With tudungs hanging at the closet door, shoes shelve at another door; I only have a small space fit with my own size only to access the closet. Hehe.. tak cukup ruang. I wish I can have a larger room. Tapi kena ada rumah sendiri dululah baru ada ruang yang cukup untuk letak barang yang sedia ada ni, especially clothes and books.

Recently, everyone is talking about kahwin. Dengan kursus kahwin yang akan berlangsung dalam dua minggu lagi. Aku join. Buat awal sikit pun tak mengapa. Tapi not really excited about that, perasaan lebih kepada worrying takut tukang kursusnya tak berkaliber dan melucah berlebihan daripada menyampaikan ilmu yang sepatutnya. Ok, aku prejudis.

Dalam beberapa hari ni nak sangat menulis di sini. Tapi selalu tak berkesempatan dan ketandusan idea. I spent less time thinking, dan more time berangan sekarang ni. And of course, kerisauan tentang masa yang tak mencukupi untuk buat assignments yang sedang menimbun ni. InsyaAllah boleh setel punya on time.

Oh, semalam aku nyaris langgar motor masa nak masuk simpang. Biasalah, orang yang kurang reti nak tekan brek sebab nanti kena tukar gear. Haha..punya pemalas. Mujur tak terlanggar.

Sekarang tengah stress sebab kerja tiba-tiba menambah. Khamis ni kena hantar tiga kerja; satu dah siap (tunggu nak punch dan masuk dalam file saja), satu lagi tak siap, satu tinggal cover saja. Esok mungkin ada presentation, kalau tak jadi tangguh sampai Rabu. Rabu memang dah ada satu presentation. Jumaat sampai Ahad ni, duduk rumah, pulun lagi 4 assignments yang kena hantar awal minggu depan. Hehe........ Then, Selasa minggu depan sampai Jumaat ada camping di Pekan. Balik camping ada kursus kahwin 2 hari pagi sampai petang. Then pulun lagi assignment. Oh tidak!!!!

Siapalah yang tak stress. Sekarang ni relax kepala kejap, sebelum sambung mana-mana kerja yang ada.

I love my life.